ParantolaPalkki834x220

Nähtävyydet


Paimio tarjoaa nähtävää niin arkkitehtuurin, museoiden, kuvataiteen, luonnon kuin eläintenkin ystäville! Toki tarjolla on myös monenlaista aktiviteettia, esimerkiksi eri liikuntalajien parissa. Omille alasivuille on koottu tietoa kulttuurikävelyreiteistä sekä käsityökohteista.

Tutustu tarjontaamme näiden sivujen kautta ja tule vieraaksemme!

Paimion parantola


Kansainvälisestikin tunnettu Paimion parantola ( eng. Paimio sanatorium) on Alvar Aallon suunnittelema. 1930-luvulla valmistunut, funktionalistista rakennussuuntausta edustava kokonaisuus houkuttelee vuosittain tuhansia turisteja Paimioon. Huhtikuun alussa 2014 rakennuksessa aloitti toimintansa myös Mannerheimin Lastensuojeluliiton lasten ja nuorten kuntoutussäätiö.

Opastuksia järjestetään tällä hetkellä tilauksesta. Minimiopastushinta (ryhmän koko 1-5 hlöä) on 50€ ja yli 5 hlön ryhmät 9€/hlö.

Kesällä 2017 avoimia yleisöopastuksia (opastushinta 9€/henkilö) järjestetään lauantaisin klo 10 ja sunnuntaisin klo 16.

Osoite Alvar Aallontie 275, Paimio.

Tarkempia tietoja löytää opastuspalveluja tarjoavan Magni Mundi -yrityksen internet-sivuilta. Parantolasta löytyy lisätietoja myös sivustolla www.paimiosanatorium.fi/fi.

Alvar Aallon tuotantoon voi tutustua myös hänen juhlavuotensa kunniaksi (kuolemasta vuonna 2016 40 vuotta) laaditulla nettisivustolla Alvarin maailma
Alvar's world by Expedia.fi