Opiskelijaksi Paimion lukioon

 

Vuodesta 2010 Paimion lukio on toiminut saneeratuissa tiloissa niin sanotussa Fortumin kiinteistössä. Luokat on varustettu uusimmalla opetusteknologialla. Lukion ilme on erittäin valoisa ja viihtyisä. Opiskelijoilla on kunnolliset sosiaalitilat sekä oleskelu- ja työskentelytilat taukotuntien ajaksi. 


Paimion lukiossa luot omannäköisesi opinto-ohjelman tulevaisuuttasi varten:


Paimion lukiossa voit toteuttaa teemopintomatkan ulkomailla, perustaa oman yrityksen, kansainvälistyä monipuolisen kielitarjonnan avulla, tehdä lukiodiplomeita taide- ja taitoaineissa sekä suorittaa ilmaisutaidon opintoja.


Paimion lukiossa pääset tutkimaan luonnontieteitä erikoiskursseillamme tai voit saada itsellesi suoran opiskeluoikeuden Turun yliopiston IT-laitokselle. Opetuksessamme pääset hyödyntämään monipuolisesti sähköisiä ohjelmistoja ja saat hyvän pohjan ylioppilaskirjoituksiin.


älytaulu

Koulumme vahvuuksiin kuuluu monipuolinen kurssitarjonta, jonka avulla opiskelija voi valita erilaisia painotuksia opinto-ohjelmaansa. Opiskelijapalautteen mukaan lukiossa on erinomainen henki ja tasokas opetus. Lukio onkin menestynyt hyvin ylioppilaskirjoituksissa. Opiskelijat ovat myös sitä mieltä, että koulun koko on sopiva.

 

Paimion lukion kautta on mahdollista suorittaa kaksoistutkinto yhteistyössä Salon Seudun Ammattiopiston tai Ammattiopisto Livian kanssa. Lukion opiskelija voi suorittaa informaatioteknologian kursseja Turun avoimessa yliopistossa. Musiikissa ja kuvaamataidossa on monipuolinen kurssitarjonta ja lukiodiplomeja on mahdollista suorittaa useissa aineisssa. Jääkiekkoilijoillle on järjestettyu valmennusta aamujääryhmässä TPS:n kiekkoakatemian opein. Tästä saa todistukseensa liikunnan lajiharjoittelukursseja. Lukion opetusta monipuolistaa myös Turun seudun lukioiden yhteinen verkkokurssitarjonta.


Paimion lukiossa on myös...

  • tiiviit koulupäivät - aikaa harrastuksille
  • biljardihuone, pöytäfutis ja sohvat hengähdystauoille
  • opiskelijakunta piristämässä koulupäiviä säännöllisillä tempauksilla
  • mahdollisuus vaikuttaa koulun toimintaan
  • hyvä yhteishenki - kouluun on kiva tulla
  • hyvää ruokaa
  • perinteitä: PaiLu-kaste, Wanhat, potkiaiset, penkkarit,...
  • Vihreä Lippu -ohjelma
  • mahdollisuus kokea Eurooppa opintomatkojen avulla
  • tarjolla hyvät valmiudet siirtyä jatko-opintoihin


Täällä sinua varten

Uskomme, että kouluyhteisö rakentuu luottamuksen, tasa-arvon ja turvallisuuden varaan. Kun opettajien ja opiskelijoiden välillä vallitsee keskinäinen arvostus, saamme paljon hyvää aikaan. 

Opiskeluympäristömme on paitsi inspiroiva myös varustelultaan ajanmukainen. Oppituntien työrauha ja opettajien aito into sekä opetustaito selittävät osaltaan hyviä tuloksiamme. 

Paimion lukiossa kohtaamme sinut yksilönä ja kannustamme kohti itsellesi parhaita tuloksia. Panostamme hyvinvointiisi: monipuoliset ja saatavilla olevat tukipalvelut takaavat, että opiskelijasta – eli sinusta – pidetään hyvää huolta.