musop_kyltti

LUKIOKURSSIT

Musiikkiopiston opettajat ovat suunnitelleet monia kursseja juuri lukiolaisille. Seuraavat kurssit hyväksytään lukion valinnaisainekurssiksi. Ilmoittautuminen tapahtuu musiikkiopistoon ja opinnoista toimitetaan todistus lukion rehtorille.  


POPpia PIAnolla -lukiokurssi 

Lukuvuonna 2016-2017 – Paimion musiikkiopiston järjestämä lukiossa hyväksi luettava kurssi

Musiikkiopiston musiikinopettajan ohjauksella pienryhmässä valitaan ja toteutetaan kurssilla useammalla pianolla vapaan säestyksen keinoin soitettavat kappaleet. ”Pianobändissä” kehität mm. taitoasi soittaa sointumerkeistä ja opit erilaisia kappaleiden tyyleihin sopivia pianokomppeja. Kurssille osallistuminen edellyttää, että olet soittanut pianoa jonkin verran (n. musiikkiopiston perustaso 1:ä vastaavat taidot). Ryhmäläisten musiikkitaustasta ja kiinnostuksesta riippuen voidaan soittosessioihin integroida pianon lisäksi jonkin verran myös esim. stemmalaulua, kitaraa, bassoa ja/tai lyömäsoitinosastoa.

Kurssille ilmoittautuminen ja lisätietoja ma 23.5. mennessä: marjut.jaakola@paimio.fi, 050-5225346


KUORO -kurssi

Lukuvuonna 2016-2017 – Paimion musiikkiopiston järjestämä lukiossa hyväksi luettava kurssi

Musiikkiopiston kuorossa voit kehittää yhteislaulutaitojasi tasoisessasi ryhmässä. ”Joukkuelajin” lomassa tutustut omaan ääneesi ja sen mahdollisuuksiin sekä rohkaistut käyttämään sitä monipuolisesti moniäänistä kuoro-ohjelmistoa harjoittelemalla ja esittämällä. Voit vaikuttaa laulettavaan ohjelmistoon, sillä laulut valitaan pitkälti yhdessä. Ohjelmisto sisältää ajankohtaisia klassisen ja kevyen musiikin hittejä. 

Kurssille ilmoittautuminen ke 17.8. klo 18 lukion musiikkiluokassa. Lisätietoja: marjut.jaakola@paimio.fi, 050-5225346

Yksinlaulu

Musiikkiopiston laulunopettajan pitämillä tunneilla opit laulamisen lisäksi äänenhuoltoa ja saat vinkkejä kestävään äänenkäyttöön. Laulamisella opit myös hallitsemaan omaa kehoasi paremmin. Noin 16-17 - vuotiaana on ihanteellinen aika aloittaa lauluopinnot! Halutessasi voit myös suorittaa musiikkiopiston perusasteen tutkintoja. Niistä on hyötyä vaikkapa pyrkiessäsi opiskelemaan alakoulun opettajaksi tai lastentarhanopettajaksi. 


Ke 17.8. klo 18.30 musiikillisten valmiuksien testaus ja haastattelu musiikkiopistolla. Ajanvaraus 1.-16.8. musiikkiopistolta puh. 050 463 8446.


Soitto-opinnot

Musiikkiopiston järjestämänä voit joko aloittaa soitto-opinnot (piano, kitara, viulu, sello, huilu, nokkahuilu, klarinetti, saksofoni, harmonikka) tai jatkaa aiemmin aloittamiasi musiikkiopintoja. Opintoihin kuuluu yksilöllistä ohjausta kerran viikossa sekä omakohtaista harjoittelua. Halutessasi voit myös suorittaa musiikkiopiston perusasteen tutkintoja. Niistä on hyötyä vaikkapa pyrkiessäsi opiskelemaan alakoulun opettajaksi tai lastentarhanopettajaksi. 


Ke 17.8. klo 18.30 musiikillisten valmiuksien testaus ja haastattelu musiikkiopistolla. Ajanvaraus 1.-16.8. musiikkiopistolta puh. 050 463 8446.


Musiikin teoria 

Kurssilla voit oppia "uuden kielen" perusteita! "Kielenoppiminen" etenee aakkosten (yksittäisten nuottien) lukemisesta erilaisten sanojen (nuottiyhdistelmien) kytköksiin, suhteisiin ja kaavoihin (sävellajit, harmoniat jne.) asti. Teoreettisella tasolla tutustut musiikin rytmisiin ja melodisiin elementteihin ja saat mahdollisuuden myös kokeilla nuoteista laulamista tai viheltämistä.


Kurssille ilmoittautuminen ja lisätietoja: elina.jaanu@paimio.fi, 050-463 8446.

Yhteissoitto

Yhteissoitto-kurssi tarkoittaa osallistumista musiikkiopiston erilaisiin pienyhtyeisiin, yhteissoittoprojekteihin ja konserttiesiintymisiin. Kokoonpanot vaihtelevat vuosittain ja ne kootaan sen mukaan, minkä soittimen soittajia on mukana ja minkä tasoisia he ovat. Ohjelmisto valitaan jokaisen yhtyeen ja sen taitojen ja kiinnostuksen mukaan.

Kurssille ilmoittautuminen ja lisätietoja:

elina.jaanu@paimio.fi, 050-463 8446.