viva vista nakyma2

Sata kohtaamista -näyttely näyttelyparvella

4.10.-30.10.2017

Sata kohtaamista -näyttelykiertue esittelee satavuotiaan Suomen moninaisuutta yhteisötaiteen keinoin Turun seudun kuntien Oikeesti jotakin -verkoston ja Taiteen edistämiskeskuksen yhteisprojektissa Sata kohtaamista tarkasteltiin satavuotiaan Suomen moninaisuutta viiden yhteisötaideteoksen voimin. Näyttely on esillä Paimion kaupungintalon näyttelyparvella 4. - 30.10.

Näyttely esittelee matkan varrella koettuja yhteisiä hetkiä ja kohtaamisissa heränneitä ajatuksia.


Kohtaamisten kartta _ Paimion suunnistajatPaimiolaisia suunnistajia oli lokakuussa 2016 tuottamassa "Paimion Kohtaamisten karttaa". Näyttelyssä on tuo kartta esillä.


Vuonna 2016 alkaneen Sata kohtaamista -projektin aikana taiteilijat ja kuntalaiset kohtasivat muun muassa nuorisotaloilla, tansseissa, vanhainkodeissa, saaristossa, kirjastoissa, torilla ja uimahallissa. Mukaan liittyi niin ikäihmisiä, suunnistajia, matkailuoppaita, vankeja, suomen- ja ruotsinkielisiä, lähiöiden asukkaita, kyläyhdistyksiä, koululaisia kuin kuorolaisiakin.


Yhteistyö taiteilijoiden ja kuntalaisten synnytti viisi mittavaa teosta: This is me, Kohtaamisten kartta, Lähiösinfonia, Kuulumiset ja Sata suuta, sata korvaa. Teokset käsittelivät muun muassa ihmisten kokoisia uutisia, ystävyyttä, koulukiusaamista, lähihistorian merkittäviä tapahtumia ja kotikuntien tärkeitä paikkoja sarjakuvan, tanssin, nukketeatterin ja musiikin kautta.


Sata kohtaamista -nayttely1


“Se kartta ja pahvi, minkä äärellä me kohdataan ja kokoonnutaan, on taideteos, mutta se taika on siinä hetkessä, kun sitä tehdään.” Turun sarjakuvakerhon taiteilija Anna Nummi kiteyttää oivasti yhteisötaiteen ytimen, ihmisten välisen kohtaamisen ja vuorovaikutuksen. Siksi Sata kohtaamista -näyttely ei esittele taideteoksia perinteisessä mielessä vaan niitä yhteisiä hetkiä ja ajatuksia, kokemuksia ja havaintoja, joita kaikille osapuolille matkan varrella kertyi. Näyttely lähti kiertueelle toukokuussa 2017 Naantalista ja päättyy vuoden lopussa Auraan.


Oikeesti jotakin on Turun seudun kuntien kulttuuritoimijoiden verkosto. Sen tarkoituksena on lisätä kuntien välistä kulttuuriyhteistyötä. Verkostossa mukana ovat Aura, Kaarina, Lieto, Mynämäki, Masku Naantali, Nousiainen, Parainen, Paimio, Pöytyä, Rusko, Raisio, Sauvo ja Turku.

Taiteen edistämiskeskus on valtion asiantuntija- ja palveluvirasto, jonka tehtävänä on edistää taidetta ja ammattitaiteilijoiden työtä ja toimeentuloa.


Lisätietoja: www.satakohtaamista.fi


Yhteisötaiteen läänintaiteilija Suvi Solkio, Taiteen edistämiskeskus, Lounais-Suomen toimipiste
puh. 0295330 902, suvi.solkio@taike.fi


kuulumisia_kuva_AnnikaDolgov – Kopio
Kuulumiset -lehti toteutettiin Paimiossa, Pöytyällä ja Aurassa. Kuulumiset-lehtiä on saatavana näyttelytilassa. Tässä toimituksen keräämiä "kuulumisia"