viva vista nakyma2

Alla Pohjantähden alla II -näyttely näyttelyparvella

11.6.-29.6.2018

Alla Pohjantähden 2 - näyttelyssä on esillä on itsenäisen Suomen alkuvaiheilta, sisällissotaan liittyviä asioita, jääkäriliikkeen historiaa / muistoja, sotavuosiin liittyviä kirjoja, kortteja, mitaleja, pukuja, jalkineita, tauluja ja muuta sisältöä.

Tekstejä ja tietoa on myös ennen Suomen itsenäisyyttä Ruotsin ja Venäjän vallan ajoilta sekä kortteja ja esineitä.
Näyttely on esillä Paimion kaupungintalon näyttelyparvella (Vistantie 18) 11.6. - 29.6. kaupungintalon aukioloaikoina eli
ma  klo 8 - 17
ti, to ja pe klo 8 - 15.30. Juhannusaattona 22.6. näyttely on kuitenkin suljettu
ke klo 10 - 15.30

Mitalit_Anderson
Näyttelyssä on esillä mm oheiset mitalit Mikael Anderssonin kokoelmasta.


Marja Mäenpää on teettänyt Frising- perinnepuvun muistuttamaan paimiolaisten esi—isiensä muistoa vuosien ajalta. Opettaja Toivo Jokiniemi, Marja Mäenpään isoisä, on ollut kunnallispolitiikassa Suomen itsenäisyyden ajan vaiheitten aikoihin Paimiossa ja kirjoittanut kirjankin tuota aikaa käsitellen. Lisäksi näyttelyyn tulee mm. Paimio puku, Marja – Suomi 100 v- puku, kortteja, lippuja ja kirjoja.

Anna-Liisa Järvisellä on esillä mm. kirjallisuutta, tekstejä Ruotsin ja Venäjän vallan ajalta, tietoja, julkaisuja (jääkäriliike, valkoiset / punaiset) ja erilaisia esineitä.

Mikael Anderssonilta näyttelyyn saadaan mukaan mm. pukuja, mitaleja, esineistöä, kenkiä, kirjoja ja mahdollisesti muitakin kiinnostavia esineitä tai julkaisuja. Lottapuku ja Sotilaskotisisariin liittyvää materiaalia ja esineistöä. Anderssonin kokoelmaan kuuluu myös valkoisiin ja punaisiin liittyvää materiaalia.