viva vista nakyma2

Aino-elokuvan näytös Bio Starassa

6.12.2018 klo 15:30-17:40

Itsenäisyyspäivän kunniaksi Paimion kaupunki tarjoaa to 6.12. klo 15.30 pääsymaksuttoman Aino-elokuvaesityksen Bio Starassa klo 15.30. Paimio on keskeisessä roolissa niin elokuvan tarinassa, kuvauspaikoissa kuin näyttelijäkaartissakin.

HUOM: Paikkoja rajoitetusti! K 12

Aino Elokuva 061218


Ohjaajan tervehdys:

Aino elokuva kertoo sydäntäkouraisevan liikuttavan rakkaustarinan sota-ajalta, kun naiset joutuvat selviytymään kotona miesten taistellessa henkensä kaupalla sotatantereella. Pienessä kylässä kaikki tuntevat toisensa ja niin ilot kuin surut koskettavat jokaista. Kirjeet vaihtuvat tiheään kodin ja rintaman  välillä ja arki pitää ajatukset pois ikävästä. Ainon aviomies Lauri katoaa sodan melskeessä, mutta Aino jatkaa rakkaansa etsintää. Anoppi koittaa lohduttaa, vaikka oma poika on kateissa.

Elokuva on tehty sodassa taistelleiden kunniaksi. Intensiivinen kuvaustapa ja tarinankerronta imevät katsojan maagisesti mukaansa tunnelmaan. Elokuvassa liikutaan koti- ja sotarintaman välillä, mutta myös ajassa, kun Laurin antama koru ja kirje palauttavat muistot jo vanhuusvuosiinsa ehtineen Ainon mieleen. Elokuvassa on yli 50 näyttelijää, suurin osa Paimiosta, se on kuvattu enimmäkseen Paimiossa ja elokuvan tapahtumat pohjautuvat  Paimion Sotaveteraanien kirjasta ”Siellä jossain – täällä kotona” ja tuottajan omien isovanhempien sodanaikaisesta kirjeenvaihdosta poimittuihin tosikertomuksiin. Aino Elokuva on samalla myös paimiolainen kulttuuritallenne tarinoineen ja monine tuttuine paikkoineen.

 

Nautinnollista elokuvaa toivottaen,

 

Mika Kiiskinen

Aino elokuvan ohjaaja


Aino elokuva _ sotilaat metsässä