Uutiset

6.12.2018 18.49

Itsenäisyysjuhlien teemana oli Puolustusvoimat 100 vuotta

Tämänvuotisen itsenäisyyspäivän teemaksi nousi Paimiossa satavuotias Puolustusvoimat. Teema näkyi niin juhlapuheissa kuin myös esittävässä ohjelmassa.

Juhlapuheen itsenäisyysjuhlassa piti varatuomari Henrik Carlstedt, joka juhlapuheessaan käsitteli juuri puolustusvoimien merkitystä itsenäisen Suomen historiassa, mutta myös tämän hetken Suomessa.


Juhlapuhuja Henrik Carlstedt
Henrik Carlstedt


Puolustusvoimat olivat esillä myös jumalanpalveluksen jälkeen muistomerkkien luona pidetyssä kunniakäynti-tilaisuudessa, jossa juuri kersantiksi ylennetty Vilma Hölsö peilasi varusmiespalveluksen sisältöä ja merkitystä aiempien sukupolvien panokseen itsenäisen Suomen hyväksi.


Muistosanat 2018 – kopio
Muistosanat lausui kersantti Vilma Hölsö (vas).


Itsenäisyysjuhlassa kuultiin myös Turun VPK:n puhallinorkesterin soittamana perinteikkäitä marssisävelmiä. Juhlassa esiintyivät myös Duo MolliMaijat, Paimion musiikkiopiston trio, A.M.Dancen EK-ryhmä, harmonikkaduo Riitta Saarnivaara&Aino Tikka sekä pianisti Elsa Lehdonvalo.
Juhlassa jaettiin myös tämänvuotinen Paimio-mitali, jonka sai perinnetutkija Anna-Liisa Järvinen.Tämän vuoden erikoisohjelma oli Bio Starassa esitetty Aino-elokuva, joka pohjautuu sodanaikaisiin tapahtumiin paimiolaisten henkilöiden kokemana.


Juhlapäivän tapahtumat jatkuivat vielä iltakuudelta muistomerkkien luona järjestyillä kunniavartioilla sekä Soihtukulkueella, joka päättyi nuorisotalo Tillintuvalle, jossa vietettiin nuorten itsenäisyysjuhlaa.

Nuorten itsenäisyysjuhla
Kuvasatoa soihtukulkueesta ja nuorten itsenäisyysjuhlasta.


 


Palaa otsikoihin