Uutiset

22.9.2017 11.57

Juhlametsikön infotaulu paljastettu Kaaripuistossa

Juhlavuoden 2017 yksi päähankkeista Paimiossa on ollut Juhlametsikön istuttaminen Kaaripuistoon. Nyt puiston reunalle on pystytetty Juhlametsiköstä kertova infotaulu.

Paimion kaupungin Suomi 100 -koordinaatiotyöryhmän ja kaupungin viheralueyksikön yhteistyönä juhlametsikön istutusalueeksi valikoitui Kaaripuisto, joka sijaitsee Kaaritien ja Isolompakontien välisellä puistoalueella.

Infotaulun paljastus 1 – Kopio
Juhlametsikön infotaulun paljastivat Marjatta Koskimies ja Matti Mannisto. Paljastuksessa avusti myös Eemi Jokinen Ryhmäperhepäivähoito Tikankolosta.

Alueelle istutettiin toukokuussa 120 puuntainta ja nyt alueen reunalle on on siis pystytetty Juhlametsiköstä kertova infotaulu, jonka pienimuotoinen paljastustilaisuus järjestettiin perjantaina 22.9.2017. Infokyltin on suunnitellut graafinen suunnittelija Johanna Marttila ja sen on valmistanut salolainen Ekokilpi.


Paljastetussa kyltissä kerrotaan Juhlametsikkö-hankkeen taustaa. Taulussa olevan QR-koodin kautta pääsee myös internet-sivulle www.paimio.fi/juhlametsikko, josta löytyvät tiedot alueelle istutetuista puista ja istuttajatahoista. Taimet ja niiden sijainnit on merkitty myös kaupungin karttapalveluun


Juhlavuoden Yhdessä-teeman mukaisesti istutustyöhön kutsuttiin mukaan paimiolaisia laajalla rintamalla. Suomi-alueen jokaiselle sadalle taimelle löytyi oma istuttajataho. Mukana oli niin koulujen, päiväkotien kuin yhdistysten edustajia. Suomi-alueelle kävi yhden kuusentaimen istuttamassa myös ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.
Ns Paimion-alueen 20 puuntaimen istuttajina toimivat Paimion kaupunginhallituksen pöytäkunnan jäsenet sekä kaupungin johtoryhmä.


Palaa otsikoihin