Uutiset

6.7.2018 11.27

Koirien uimapaikan nimeksi Haukkuhelmi

Paimion Naskarlanpuistoon valmistuneen koirien uimapaikan nimeksi tuli Haukkuhelmi. Yleisöäänestyksen tulos oli selvä, sillä Haukkuhelmi sai yli 82% annetuista 253 äänestä. Uimapaikan avajaiset järjestettiin perjantaina 6. heinäkuuta.

Uimapaikan avajaispuheen piti Paimion teknisen lautakunnan puheenjohtaja Markku Määttänen.


Koirien uimapaikan avajaiset_Määttänen&Timonen
Haukkuhelmen avajaisnauhaa leikkasivat yhdyskuntateknikko Kati Timonen (oik) ja teknisen lautakunnan puheenjohtaja Markku Määttänen.


Paikalle oli saapunut myös runsaasti koiranomistajia koirineen. Avajaisten yhteydessä nähtiin myös Lounais-Suomen Harrastekuonot ry:n toimesta vesipelastusnäytös ja Peimarin Koirien uintinäytös.


Koirien uimapaikka_vesipelastusnäytös
Vesipelastusnäytöksessä Tesla-koira veti rantaan isäntänsä.


Tassutkartalla.fi –palvelun mukaan Suomessa on tällä hetkellä 63 koirille suunnattua uimapaikkaa, joista kuusi löytyy Varsinais-Suomesta: Paraisilta, Kaarinasta, Turusta ja Naantalista. Paimion Haukkuhelmi on siis alueen seitsemäs koirille suunnattu uimapaikka. Lisätietoa ja mm polskutusohjeet löytyvät uimapaikan omalta alasivulta.


Koirien uimapaikan avajaiset_PeimarinKoirat
Peimarin Koirien puheenjohtajan Henri Toukosen koira Carlos on innokas uimari.


Naskarlanpuistoa on alettu toteuttaa teknisen lautakunnan vuonna 2016 hyväksymän puistosuunnitelman mukaisesti ja ensimmäisenä alueelle on valmistunut tämä koirien uimapaikka. Paimiosta ja sen lähialueelta on puuttunut paikka, jossa koirat ovat luvanvaraisesti voineet käydä uimassa. Moni onkin uittanut koiriaan pohjavesialueen lammissa 110-tien eteläpuolella, mikä on kuitenkin kiellettyä pohjavesien suojelualueella. Uudella koirien uimapaikalla pyritään siis suojelemaan myös pohjavesiä saastumiselta.

Naskarlanpuiston rakentamista kokonaisuudessaan jatketaan kesän ja syksyn aikana. Sinne rakentuu mm. pieni ulkokuntoilualue, puistokäytäviä sekä pienpelikenttä. Puiston rakentamiseen on kaupungin talousarvioon varattu noin 38 000 euroa, jonka lisäksi erillinen määräraha on varattu aitojen hankkimiseen ja pystyttämiseen.


Naskarlanpuisto sijaitsee Saaren asemakaava-alueella sijaitsevien lampien ympärillä Naskarlantien varrella. Ajo puistoon tapahtuu Valkojantien kautta.
Palaa otsikoihin