Uutiset

13.4.2017 15.42

Paimio-kuvien seinälle etsitään uusia kuvia

Kaupungintalon aulassa läpi vuoden olevaan Paimio-kuvien seinällä seuraava suuri vaihto tapahtuu huhti-toukokuun taitteessa. Nykyisiä ja entisiä paimiolaisia pyydetään lähettämään omia kuva-aarteitaan seinäkkeisiin ripustettavaksi.

Paimion kaupungintalon aulassa koko alkuvuoden sijainnut Paimio-valokuvien seinä on herättänyt paljon mielenkiintoa nykyisten ja entisten paimiolaisten keskuudessa. Ilahduttavasti kuviin liittyen on annettu myös lisätietoja. 

Paimion Kauppaosk keskusm sisä1_pieni
Pääsiäisen alla seinäkkeisiin lisättiin kuva Paimion Kauppaosuuskunnan keskusmyymälästä, joka sijaitsi Ala-Vistalla. Kuva lienee 1930-luvun lopulta?

Tällä hetkellä seinäkkeissä on nähtävänä mm kauppoihin ja liikenteeseen liittyviä kuvia sekä ajankohtaan sopivia keväisiä kuvia. Seinäkkeiden aineistoa päivitetään pääsiäisvikollakin uusilla kuvilla. Seinäkkeistä poistetut kuvat siirretään aulan pöydällä olevaan mappiin.

Suurempi kuvavaihto seinäkkeisiin tehdään toukokuun alussa. Seuraavan jakson teemoja ovat
* Taide ja kulttuuri 
* Teollisuus
* Maanviljelys (mukaanlukien metsätalous ja puutarhanhoito)
* Kesäkuvat

Kiinteitä teemoja ovat 
* Ajan virrassa  
* Tunnistatko? 

Alkupalat seuraavaankin kattaukseen on koottu idean antajan Paimio-Seuran ja Paimion kulttuuritoimen avulla eri lähteistä. Mutta joukkoon kaivataan kuvia myös nykyisten ja entisten paimiolaisten albumeista. Toiveissa ovat erityisesti teollisuuden ja maatalouden työkuvat ja kesäiset kuvat vuosikymmenten varrelta, myös tämän vuosisadan puolelta!

Nyt siis kannattaa tutkiskella omia kuvia uusin silmin. Toimita siis kaikkien ihailtavaksi kuviasi Paimiosta ja sen muuttumisesta, tutuista sekä tuntemattomistakin paikoista, kyläkuntien näkymistä, ihmisten tavallisesta elämästä – kuvia arjesta, työstä, yhteisistä puuhista ja juhlista.  Kerro myös kuviin liittyvät tiedot; missä ja milloin kuva on otettu, mikä rakennus kuva on jne.

Kuvat voi nykytapaan skannata ja lähettää kaupungin kotisivuilta löytyvien ohjeiden mukaisesti, mutta ne voi tuoda myös kaupungintalon palvelupisteeseen (Vistantie 18) kopioitaviksi; kuvat saa heti takaisin. Odottaessa voi täyttää kuvan tiedot palvelupisteestä saatavaan selkeään lomakkeeseen. Lisätietoja kaupungin verkkosivuilta osoitteesta www.paimio.fi/paimiokuvat.
Palaa otsikoihin