Uutiset

26.4.2018 15.09

Parantola mukana toukokuussa avautuvassa uudessa verkkopalvelussa

Toukokuussa 24.5. avautuva verkkopalvelu kokoaa yhteen ainutlaatuiset arkkitehtuurikohteet ja matkailupalvelut ympäri Suomen. Mukana on myös Paimion parantola - yksi Alvar Aallon kuuluisimmista suunnittelutöistä.

Parantola_potilassiipi
Parantolan potilassiipi

Arkkitehtuurin ja matkailun ystäville suunnattu visit.alvaraalto.fi -verkkopalvelu julkistetaan torstaina 24.5.2018. Sivustolta tulee löytymään valikoima Alvar Aallon arkkitehtuurin parhaimmistoa ja  laadukkaita matkailupalveluja, jotka muodostavat mielenkiintoisia Aalto -reittejä ympäri Suomen. Tunnettujen klassikkorakennusten ja tuntemattomampien arkkitehtuurikohteiden lisäksi matkailija pääsee herkuttelemaan paikallisten luonto-, kulttuuri- ja ruokaelämysten äärelle.

Matkailureiteissä on mukana mm. Aino ja Alvar Aallon suunnittelema ainutlaatuinen jokisauna Euran Kauttualla, jossa voi nauttia luonnonyrttikylvyistä ja kotiruokaherkuista taiteen ja designklassikoiden ympäröimänä. Noormarkun ruukkialueella vierailijaa odottaa yksityiskotien helmi, arkkitehtipariskunnan ystävilleen Harry ja Maire Gullichsenille suunnittelema Villa Mairea. Varsinais-Suomessa voi puolestaan kokea funktionalismin huikean taidonnäytteen, korkealla mäntykankaalla kohoavan Paimion parantolan 1920-30 -lukujen vaihteesta.

Seinäjoen, Rovaniemen ja Alajärven kaupunkikeskusten rakennusten äärellä kohtaavat ihmiset ja tapahtumat. Kymijoen varren paikkakunnat ja Varkauden mäntymetsät puolestaan kertovat suomalaisen puuteollisuuden kehityksestä sekä Aino ja Alvar Aallon panoksesta tehdasalueiden  asuntojen modernisoinnissa ja työntekijöiden elintason parantamisessa. Keski-Suomen metsäisten mäkien ja Päijänteen maisemissa sijaitsevat kuuluisa Säynätsalon kunnantalo, arkkitehdin oma kesähuvila Muuratsalon koetalo sekä tietenkin Alvar Aalto -museo, jonka näyttelyissä voi sukeltaa arkkitehdin laajaan tuotantoon ja elämäntarinaan.

Reitit on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä Alvar Aalto -säätiön asiantuntijoiden, matkailualueiden oppaiden ja paikallisten yrittäjien kanssa. Alvar Aalto -säätiön koordinoimaan, valtakunnalliseen matkailureittihankkeeseen on saatu avustusta Opetus- ja kulttuuriministeriön Kulttuurin matkailullisen tuotteistamisen hankerahastosta. visit.alvaraalto.fi -verkkopalvelu julkaistaan 24.5.2018 suomeksi ja englanniksi.

Lisätietoja:
Alvar Aalto -säätiö
Matkailureittihankkeen tuottaja Noora Kiili, noora.kiili@alvaraalto.fi, puh. 044 976 7810
Tiedottaja Mirkka Vidgrén, mirkka.vidgren@alvaraalto.fi, puh. 040 168 5142

Paimion kaupunki:
Matkailuneuvoja Jouni Lehtiranta, jouni.lehtiranta@paimio.fi, puh. 050 586 7733


Palaa otsikoihin