Uutiset

10.8.2018 12.57

Tervetuloa seuraamaan sotilasvalaa- ja vakuutusta urheilupuistoon 17.8.

Paimion kaupunki toivottaa kaikki tervetulleiksi seuraamaan Porin prikaatin Satakunnan jääkäripataljoonan ja Varsinais-Suomen huoltopataljoonan 2/2018 saapumiserän sotilasvakuutusta ja –valaa, joka järjestetään perjantai-iltapäivänä 17.8.2018 Paimiossa urheilupuiston alueella.

Valakuvat Raisio VILÉN-8


Alokkaita saapuu paikalle noin 500 ja Porin prikaatin muuta henkilöstöä noin 100. Varusmiesten läheisiä odotetaan Paimioon saapuvaksi noin 1500 - 2000 henkilöä ja lisäksi toivotetaan siis kaikki kaupunkilaiset ml. koululaiset seuraamaan tapahtumaa. Myös paimiolaiset sotaveteraanit ja -invalidit puolisoineen on kutsuttu seuraamaan sotilasvalan vannomista ja ohimarssia.

Porin Prikaatin komentaja eversti Mika Kalliomaa ottaa vastaan sotilasvalan ja vakuutuksen sekä paraatikatselmuksen. Valan ja vakuutuksen esilukijana toimii Paimion kaupunginjohtaja Jari Jussinmäki.

Tapahtuma tuo siis paljon ihmisiä ja liikennettä Paimion keskustaan Vistalle. Paikallisia pyydetäänkin mahdollisuuksien mukaan saapumaan paikalle joko polkupyörillä tai jalan. Liikennejärjestelyistä, kuten suljetuista katuosuuksista ja pysäköintikielloista tiedotetaan mm kaupungin internetsivujen uutisissa (www.paimio.fi), facebook-sivuilla (facebook.com/paimionkaupunki) sekä Kunnallislehdessä (tiistaina 14.8.). Porin Prikaatin vartiosto ohjaa paikalla liikennettä yhteistyössä poliisin kanssa.

Turun sotilaskodin myyntipisteet palvelevat paikalle saapuvia vieraita.

 

Ohjelma Paimiossa:

klo 12.00 - 15.15 kalustonäyttely urheilukentän (Vistantie 63) viereisellä alueella

klo 14.00 sotilasvakuutus Nuorisotalo Tillintuvalla (Vistantie 61)

klo 14.00 Laivaston soittokunnan kuviomarssiesitys Paimion urheilukentällä

klo 14.30 sotilasvalakatselmus ja kenttähartaus Paimion urheilukentällä

klo n. 15.30 ohimarssi Vistantiellä (Vistantien ja Kuusitien risteyksen läheisyydessä)

Ohimarssin ajaksi välillä klo 15.00-15.30 liikenne katkaistaan noin 15 minuutin ajaksi Vistantiellä välillä Yrittäjäntie-Alvar Aallontie ja Välitie.

 

Kaupunkilaisia pyydetään nostamaan Suomen lippu salkoon valapäivän ajaksi. Kaupunki liputtaa omissa kiinteistöissään.

 


Palaa otsikoihin