Seudullinen varhaiskasvatus ja ruotsinkielinen varhaiskasvatus
Paimion varhaiskasvatuspalvelut ovat mukana Turun seudun kuntien varhaiskasvatuksen yhteistyössä.
Paimion varhaiskasvatuspalvelut ovat mukana Turun seudun kuntien varhaiskasvatuksen yhteistyössä.
Paimion varhaiskasvatuspalvelut ovat mukana Turun seudun kuntien varhaiskasvatuksen yhteistyössä. Yhteistyömuotona ovat mm. seudulliset varhaiskasvatuksen maksuperusteet sekä Turun seudun sopimus varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen seudullisesta yhteistoiminnasta.
Yhteistyötä kuntien välillä voidaan tehdä silloin, kun perhe muuttaa asuinpaikkaa sopimuskuntien välillä. Sopimuksen perustella lapsen varhaiskasvatus voidaan järjestää sopimukseen liittyneessä muussa kunnassa/kaupungissa kuin lapsen omassa kotikunnassa/ -kaupungissa, jos perhe muuttaa sopimuskuntien välillä toimintavuoden aikana. Kunta ei kuitenkaan ole velvollinen myymään ulkokuntalaiselle palvelujaan tai ostamaan asukkailleen toisen kunnan palveluja. Päätös seutupaikan ostamisesta tehdään maksimissaan kulumassa olevan toimintavuoden loppuun asti.
Kunnan viranhaltija tekee varhaiskasvatuksen ostamisesta tai myymisestä päätöksen neuvoteltuaan ensin asiasta toisen kunnan ja perheen kanssa. Päätöstä tehtäessä tarkastellaan seuraavia tekijöitä: varhaiskasvatuspaikkojen riittävyys oman kunnan asukkaille, taloudelliset vaikutukset ja mahdollisuus tuottaa itse ko. palvelu. Varhaiskasvatuksen irtisanominen tulee tehdä kirjallisesti. Kuntien välillä irtisanomisaika on yksi kuukausi. Kaikista lapsen varhaiskasvatuksen tarpeen muutoksista tulee ilmoittaa kotikuntaan.
Seuraavat kunnat ovat sopineet lasten varhaiskasvatuksen seudullisesta yhteistyöstä:
Paimio ostaa ruotsinkieliset varhaiskasvatuspalvelut lähikunnilta. Paimiossa ei ole ruotsinkielistä päiväkotia tai esiopetusyksikköä. Jos lapsen virallinen äidinkieli on ruotsi, on hän oikeutettu ruotsinkieliseen varhaiskasvatukseen.