Paimiossa tarjotaan työllisyyspalveluita myös sauvolaisille.
Huomaathan, että voimassa olevat asiakkuudet jatkuvat automaattisesti vuonna 2025. Tämä ei vaadi sinulta toimenpiteitä. Kuluvan vuoden aikana kaikki asiointi, myös ilmoittautuminen asiakkaaksi, tapahtuu totuttuun tapaan TE-toimiston tai kuntakokeilun kanssa.
Julkaisemme täällä Paimion kaupungin verkkosivuille tarkemmat asiointiohjeet syksyn kuluessa.
Mitä muutos tarkoittaa?
Asiakkuutesi siirtyminen Paimion kaupungille ei vaikuta työnhakusi voimassaoloon eikä tehtäviin tai palveluihin, joista kanssasi on jo sovittu. Saat kaupungilta ohjeet asiointiin eikä sinun itse tarvitse ilmoittautua työnhakijaksi uudelleen tai olla yhteydessä vain asiakkuuden siirtymisen vuoksi. Tarvittaessa sinuun ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.
Työnhakijaksi ilmoittaudutaan Työmarkkinatorin Asiointi-palvelussa. Työmarkkinatori toimii siis jatkossakin työntekijöiden, töiden ja tekijöiden kohtaamispaikkana. Löydät palvelusta työelämään liittyvää tietoa, palveluita ja avoimia työpaikkoja. Kun kirjaudut Työmarkkinatorille, pääset luomaan esimerkiksi työnhakuprofiilin tai työpaikkailmoituksen.
Voit aina kääntyä oman kuntasi puoleen työnhakuun tai työntekijöiden rekrytointiin liittyvissä asioissa. Oma kuntasi ohjaa sinut tarvittaessa eteenpäin. Paimiossa tarjottavista palveluista löydät lisätietoa yhteistietoineen Työvoimapalvelujen pääsivulta.
Paimion kaupunki on osa Turun työllisyysaluetta
Paimion työllisyysviranomaisena toimii Turun työllisyysalue. Turun työllisyysalueen muodostavat 23 varsinaissuomalaista kuntaa ja sen vastuukuntana toimii Turku. Työllisyysalue koostuu seuraavista kunnista: Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Kustavi, Laitila, Lieto, Loimaa, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Oripää, Paimio, Parainen, Pyhäranta, Pöytyä, Raisio, Rusko, Sauvo, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki ja Vehmaa.
Ota yhteyttä!
Turun työllisyysalueeseen liittyvissä asioissa voit kääntyä oman kuntasi puoleen tai ottaa yhteyttä Turun työllisyysalueen valmisteluun. Katso Turun työllisyysalueen valmistelun ajankohtaiset yhteystiedot. Sivulta voit lähettää myös nimettömän valmistelua tai työllisyysaluetta koskevan kysymyksen. Kysymyksistä ja vastauksista julkaistaan UKK-palstaa (Usein Kysytyt Kysymykset).
Samassa yhteydessä toteutetaan myös KOTO-24 ja KEHA-24 uudistukset
Työllisyysalueuudistuksen rinnalla toteutetaan myös kaksi muuta uudistusta, joilla on toisiinsa vaikuttavia yhtymäkohtia. Kotoutumislain kokonaisuudistus (KOTO24) vahvistaa maahan muuttaneiden työllisyyttä ja selkeyttää toimijoiden vastuita. Lain tavoitteena on vahvistaa maahan muuttaneiden työllisyyttä, työllisyyttä tukevia valmiuksia, kielitaitoa ja osallisuutta yhteiskuntaan. Lain tavoitteena on myös edistää tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja myönteistä vuorovaikutusta eri väestöryhmien kesken. TE-palveluiden uudistamisen yhteydessä vastuu TE-palveluiden asiakkaina olevien kotoutuja-asiakkaiden kotoutumisen edistämisestä siirtyy kunnalle.
Samassa yhteydessä KEHA-keskuksen tehtäviä uudistetaan siten, että KEHA-keskus jatkossa palvelee kuntia työvoima- ja kotoutumispalvelujen tuottamisessa. ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus (KEHA-keskus) on valtakunnallinen, maantieteellisesti hajautetulla toimintamallilla ja verkostomaisesti toimiva virasto. Noin 600 asiantuntijan henkilöstö työskentelee ympäri Suomea. Tällä hetkellä KEHA-keskusten tehtävät ja palvelut ovat laaja-alaiset aina kehittämis- ja hallintopalveluista digitalisaation edistämiseen, mutta myös työ- ja elinkeinojen kehittämisen edistämiseen ja osaamisen kehittämiseen.
Lue lisää kolmen eri uudistuksen kokonaisuudesta.